Forbo pod logo

Nowy biurowiec w Adgar Park West

Adgar Park West - budynek D
Adgar Park West - budynek D
Grupa Adgar z pozwoleniem na budowę nowego biurowca w ramach kompleksu Adgar Park West.

W ramach obiektu Adgar Park West zlokalizowanego przy Al. Jerozolimskich w Warszawie powstanie nowy obiekt biurowy – budynek D. Projektantem inwestycji jest pracownia Hermanowicz Rewski Architekci. Całkowita powierzchnia obiektu, który ulokowany będzie w południowej części kompleksu, wyniesie 8361 mkw. Biurowiec zostanie wyposażony w 4-kondygnacyjne lobby z najwyższą ścianą wspinaczkową w Warszawie. Parter dedykowany będzie najemcom usługowym i handlowym.

 

Już w chwili zakupu kompleksu Adgar Park West wiedzieliśmy, że będzie to miejsce, które zaoferuje znacznie więcej niż tylko przestrzeń biurową. Dlatego stworzyliśmy w jego ramach strefę sportu i rekreacji AdgarFit, która jest pierwszym tego typu projektem na polskim rynku działającym w ramach budynku biurowego. Teraz wprowadzamy w życie naszą wizję biurowca, który żyje przez cały dzień, a nawet w weekend. Dajemy użytkownikom możliwość rozwijania swoich pasji związanych ze sportem i zdrowym stylem życia. Chcemy być atrakcyjni także dla okolicznych mieszkańców i społeczności sportowców całej Warszawy – stąd pomysł ścianki wspinaczkowej w lobby nowego budynku. Biegacze i kolarze znają nas już od dawna dzięki nowoczesnej, świecącej w ciemności bieżni, która okala Adgar Park West, a także bezpłatnym treningom biegowym i kolarskim organizowanym kilka razy w tygodniu – komentuje Eyal Litwin, prezes Adgar.

 

Budynek D został zaprojektowany w kształcie litery V oraz będzie posiadał wyrazistą fasadę oraz charakterystyczne rozwiązania architektoniczne. Przy opracowaniu koncepcji myśleliśmy cały czas o wizji Adgar polegającej na stworzeniu budynku, w którym pracownicy, a nawet ludzie z zewnątrz, będą mogli i chcieli spędzać czas. Ważne są atrakcyjnie zaprojektowane przestrzenie wspólne, miejsce na kawiarnię, restaurację czy usługi, dostęp do naturalnego światła, a także aspekt wyjątkowości. Dzięki czteropiętrowemu lobby ze szklanym dachem oraz ściance spinaczkowej wykorzystującej całą wysokość holu, biurowiec ten będzie unikalny – mówi Błażej Hermanowicz z Hermanowicz Rewski Architekci.

 


0.0
Tagi:
Napisz pierwszy komentarz
CubiForms
mantra