CubiForms

Biprostal bez rusztowań

Po miesiącach prac remontowych, zdemontowano rusztowania i odsłonięto mozaikę znajdującą się na południowej ścianie biurowca.

Po około 9 miesiącach prac remontowych, zakończył się remont wysokiego budynku Centrum Biurowego Biprostal SA.

Zewnętrzne elewacje obłożono zielonym szkłem i jasnym piaskowcem. Wyjątek stanowi południowa ściana, gdzie znajduje się mozaika Celiny Styrylskiej-Taranczewskiej. Po protestach krakowian i wpisaniu do wojewódzkiego rejestru zabytków, planowane do skucia dzieło ostatecznie zostało poddane gruntownemu remontowi i rekonstrukcji. Zakładane w projekcie parametry termoizolacji biurowca osiągnięto dzięki zastosowaniu systemów ocieplania budynków od wewnątrz.

Oprócz nowej szaty, budynek zyskał także układ automatycznego sterowania do zarządzania instalacjami teletechnicznymi, elektrycznymi i mechanicznymi.


0.0
Napisz pierwszy komentarz
CubiForms
mantra