Agrobex Sp. z o.o. logoDEVCO Sp. z.o.o. logoNowy Styl Group logoOlivia Business Centre logoArchicom logoINTER-BUD logoBałtyckie Centrum Biznesu Sp. z o.o. logoFYI Commercial Consulting logoBusiness House logoINTER-MAR Stanisław Marzec logoTorus logoDom-Bud M. Szaflarski Spółka Jawna logoMIX Biura Sp. z o.o. sp.k. logoINTERBIURO logoKontor logoARTSERVIS sp. z o.o. logoCity Space logoGdańska Fundacja Przedsiębiorczości logoVantage Development S.A. logoHAVRE Sp. z o.o. logoUNIMOR Development S.A. logoPorto Office A Sp. z o.o. logoForbo Flooring Systems Polska logoVastint Poland Sp. z o.o. logoPrzedsiębiorstwo Budowlane START logoArt-Deweloper Sp. z o.o. logoFabryka Mebli Biurowych MDD logoKinnarps Polska Sp. z o.o. logoCOTEX Office Centre logoAluprof S.A. logoTétris Poland logoWEKTRA HOLDING Sp. z o.o. logoPodium Investment logoSpectra Development logoFlowcrete Polska Sp. z o.o. logo
Kuczek-Maruta Kancelaria Radców Prawnych logo

Kancelaria prawna w nowej aranżacji

Biuro kancelarii prawnej Gessel. Realizacja: Interbiuro Design & Fit; Fot.: Szymon Polański
W biurowcu Warsaw Towers swoją siedzibę ma kancelaria prawna Gessel. Niedawno jej biuro przeszło gruntowną rearanżację całej powierzchni.

W ścisłym centrum Warszawy przy ul. Siennej zlokalizowane jest biuro kancelarii Gessel. Od niedawna siedzibę tej jednej z najlepszych kancelarii prawnych można podziwiać w nowej aranżacji. W ciągu zaledwie trzech miesięcy jej gruntowną rearanżację przeprowadziła firma Interbiuro Design & Fit out na zlecenie CA IMMO (właściciela budynku Warsaw Towers).

Kancelaria Gessel w biurowcu Warsaw Towers zajmuje ok. 1300 mkw. powierzchni zlokalizowanej na dwóch piętrach. Do rearanżacji tego biura Interbiuro Design & Fit out przystąpiło na podstawie projektu zewnętrznego. W związku z napiętym harmonogramem prac, stopniem skomplikowania zadania projektowego, w celu usprawnienia komunikacji między Inwestorem, Najemcą a pracownią architektoniczną zewnętrzną podjęto decyzje o przydzieleniu do tematu architekta wewnętrznego - mówi architekt z firmy Interbiuro Agnieszka Król-Montoya. Zadaniem architekta wewnętrznego było czuwanie na sprawnym przebiegiem wyboru materiałów i produktów, które w projekcie jeszcze były niezdefiniowane. Musiał on także rozwiązywać na bieżąco zagadnienia projektowe, które pojawiały się w trakcie realizacji, a także jak najszybciej przedstawić te rozwiązania do akceptacji Inwestorowi, Najemcy i architektowi zewnętrznemu. Proces decyzyjny zajmuje zwykle sporo czasu. W tym jednak przypadku, dzięki budowaniu relacji z Najemcą i Inwestorem udało się ten czas zaoszczędzić i dzięki temu sprawniej przeprowadzić realizację.

Jednym z wymagań Najemcy było utrzymanie ciągłości pracy, co spowodowało konieczność podziału harmonogramu na 3 etapymówi Project Manager z firmy Interbiuro Wojciech Galej. Głównymi założeniami było wydzielenie nowego układu funkcjonalnego z uwzględnieniem części biurowej dla pracowników w standardzie gabinetowym, jak i bardzo istotnej strefy recepcyjno-konferencyjnej. Prace w obydwu rozpoczęliśmy od demontaży całości sufitów, ścian, podłóg oraz elementów instalacji elektrycznej. Nowo projektowane ściany działowe wykonane zostały zarówno w systemie suchej zabudowy, jak również jako przegrody szklane w systemie Horyzont firmy Witkowski. Drzwi wysokości 240 cm do gabinetów dostarczyła i zamontowała firma Espes, na których zostały wyklejone wzory z foli szronionej. Materiały wykończeniowe w części pracowniczej zostały użyte zgodnie z nowym standardem budynku i jest to sufit AMF, wykładziny Interface oraz oświetlenie rastrowe Led. Nowy kształt parapetów został zaprojektowany w sposób modułowy, który umożliwia przy zmianie aranżacji, zachowanie elementów bez konieczności ich wymiany.

Cześć reprezentacyjna składa się z recepcji, kuchni oraz 3 sal konferencyjnych, z których jedną dodatkowo może przedzielić na dwie mniejsze zainstalowana ściana mobilna. Na ścianach korytarzowych użyte zostały okładziny ścienne fornirowane oraz z mdf lakierowanego gdzie podświetliliśmy boniowania ledem. Oświetlenie na sufitach g-k to głównie profile ledowe w długich odcinkach, jak i formie kwadratów w wymiarach 180x180. Większość wyposażona została w sterowanie Dali, co umożliwia łatwą regulację natężeniem, jak i tworzenie scen. Dla komfortu, jak i lepszych parametrów akustycznych ułożono wykładzinę Interface Composure.

Interbiuro Design & Fit równolegle do prac rearanżacyjnych prowadzonych w biurze kancelarii, do nowych standardów dostosowywało także hole windowe na obydwu piętrach oraz toalety. Prace te zostały zakończone z końcem listopada.

 


0.0
Tagi: Interbiuro
Napisz pierwszy komentarz
mantra