A Priori Communication

Metamorfoza wnętrz Renaissance Tower

Odnowiony hol Renaissance Tower
Renaissance Tower
Budynek Renaissance Tower przeszedł gruntowny remont holu recepcyjnego i holi windowych.

Biurowiec znajdujący się przy ul. Skierniewickiej 10A w Warszawie, należący do spółki celowej funduszu inwestycyjnego BPH TFI został poddany renowacji. Prace modernizacyjne przeprowadzono w holu recepcyjnego oraz w holach windowych. Projekt prac przygotowała pracownia architektoniczna Stoform Studio. Koszt inwestycji wyniósł 1,7 miliona złotych. Za kompleksową koordynację remontu odpowiedzialna była firma NAI Estate Fellows, która jest zarządcą budynku.

 

Koncepcja remontu obejmowała całkowitą modernizację holu recepcyjnego obejmującą zmianę wystroju i dodanie nowych funkcji a także zmianę systemu identyfikacji wizualnej. W budynku pojawiła się strefa dla gości oczekujących, utrzymana w nowoczesnej kolorystyce, dobrze wyciszona z małą infrastrukturą biurową i automatami wendingowymi. W całym budynku odświeżony został system identyfikacji wizualnej. Oprócz modernizacji lobby, w Renaissance Tower dokonano również znaczących nakładów inwestycyjnych na infrastrukturę techniczną budynku. Chodzi tu o modernizację klimatyzacji, systemu CCTV, BMS oraz układów pomiarowych. Prace te przełożą się na zwiększenie efektywności kosztowej oraz poprawę komfortu użytkowania budynku – mówi Piotr Czajkowski, zarządca budynku.

 

NAI Estate Fellows na polskim rynku istnieje od 2008 roku i oferuje kompleksowe usługi w zakresie zarządzania nieruchomościami komercyjnymi. Firma posiada w Polsce pięć biur. Obecnie obsługuje budynki o łącznej powierzchni niemal czterystu tysięcy metrów kwadratowych i pół tysiąca umów najmu. NAI Estate Fellows jest wyłącznym na Polskę członkiem NAI Global, globalnej firm działających w sektorze nieruchomości komercyjnych.


0.0
Napisz pierwszy komentarz
A Priori Communication
mantra