CubiForms

Biuro dla młodych

|
Nowe biuro NES
NES, czyli Network Energy Services, to innowacyjna spółka produkująca inteligentne liczniki i oprogramowanie do nich. Jej nowe gdańskie biuro od Tétris ma przyciągać młode talenty i stymulować rozwój biznesu.

Otwierając swoją siedzibę w Polsce, szukaliśmy miejsca, które połączy dostęp do wykształconej kadry ze sprzyjającymi warunkami dla biznesu – mówi Marta Sobczyk, Partner Marketing Coordinator firmy NES.

Nowe biuro NES zostało otwarte w gdańskim biurowcu Tryton zlokalizowanym u zbiegu ulic Jana z Kolna i Wałów Piastowskich. Prace w modelu Design & Build realizowała firma Tétris, która odpowiadała zarówno za koncepcję nowego miejsca, jak i kompletne prace wykończeniowe. Projekt branżowy i wykonawczy biura dostarczył deweloper Echo Investment. Projekt ten wykonany był jednak na bazie spaceplanu i szczegółowej koncepcji wraz z doborem materiałów wykończeniowych sporządzonych wcześniej przez Tétris. W ciągu niespełna miesiąca Tétris zajął się zbudowaniem nowej przestrzeni i jej umeblowaniem.

Powierzchnia biura NES to 260 mkw. Składa się na nią open space, pełna koloru przestrzeń socjalna połączona z kuchnią oraz kilka gabinetów i małych pokojów do rozmów telefonicznych. Design biura utożsamia się z firmą i jej logotypem, dlatego w kolorach ścian, wykładzin i elementów wykończeniowych dominuje pomarańcz, biel i szarości. 

Modnym odwzorowaniem koloru szarego w materiale jest użycie betonu. Świetnie sprawdza się on w wykończeniu biur o młodym i nowoczesnym charakterze. Dobrze współgra też z innymi kolorami – mówi Łukasz Kalinowski, który odpowiadał za realizację projektu po stronie Tétris.

Chcieliśmy, aby nasze nowe biuro miało żywiołowy, pełen pozytywnej energii charakter. Ma przyciągać swoim niepowtarzalnym designem młodych inżynierów, ale też stymulować integrację i wymianę myśli pomiędzy członkami obecnego zespołu – mówi Marta Sobczyk z NES.

Przestrzeń socjalna połączona jest z kuchnią, którą zdobi fototapeta z żarówką. Nawiązuje ona do specyfiki działalności firmy. W kuchni pojawiają się też elementy z naturalnego drewna, które tworzą domowy charakter. W projekcie zastosowaliśmy wysokie, fornirowane drzwi, które dodają elegancji i optycznie powiększają przestrzeń – dodaje Łukasz Kalinowski z Tétris.

Ciekawym pomieszczeniem jest też budka telefoniczna, która zapewnia komfort rozmów, bez izolowania pracowników od reszty zespołu. W podobnej koncepcji wykonane są sale konferencyjne.

 


0.0
Tagi: Tetris
Napisz pierwszy komentarz
CubiForms
mantra