Inter-bud Fabryczna - duży

Kantyna na nowo

Kantyna pracownicza w Warsaw Trade Tower (WTT) po modernizacji
Biurowiec Warsaw Trade Tower (WTT) przechodzi rebranding. W ramach tych działań przeprowadzono modernizację kantyny pracowniczej.

Po zakończeniu modernizacji najemcy otrzymali 641 mkw. nowoczesnej powierzchni. Kantyna została zaprojektowana zgodnie z najnowszymi trendami aranżacji wnętrz komercyjnych z funkcją gastronomiczną. Za jej projekt odpowiedzialny był architekt Andrzej Grabowski.

Kantyna została podzielona na strefy ze względu na ich funkcje użytkowe np. szybkiego wydawania posiłków, live cooking, bar, kuchnię czy strefę konsumpcyjną. We wnętrzu kantyny wykorzystano najwyższej jakości materiały jak np. lite drewno i naturalny kamień. Z kolei meble nawiązują do klasyki loftowego dizajnu. Bar i częściowo otwarta kuchnia to stal nierdzewna i płytki ceramiczne. W kantynie zrezygnowano z górnego oświetlenia na rzecz niżej wiszących lamp o cieplejszej barwie. Dzięki temu korzystający z niej pracownicy mogą się zrelaksować.

Proces zrealizowano z inicjatywy właściciela budynku – Akron Investment Central Eastern Europe II i jego asset managera ─ firmy Heitman. Inwestycja była kontynuacją działań z zakresu rebrandingu obiektu i jednocześnie odpowiedzią na potrzeby osób pracujących w obiekcie przy ul. Chłodnej 51. Operatorem kantyny, biorącym udział we wdrażaniu zmian jest firma Connect Lunch Bar.

Kantyna stanowi trzon bogatej oferty żywieniowej dostępnej na terenie WTT, dlatego dostosowanie jej do oczekiwań osób pracujących w biurowcu było jednym z najważniejszych celów inwestora w ramach realizowanej strategii modernizacji i rebrandingu obiektu. Poza nią pracownicy mają do dyspozycji m.in. kawiarnię, piekarnię oraz wspólną jadalnię dla osób preferujących kuchnię domową – komentuje Izabela Kapil, Vice President Portfolio Management Europe w Heitman.

Biurowiec Warsaw Trade Tower (WTT) powstał pod koniec lat 90. Obiekt ciągle jednak oferuje najemcom wysoki standard usług. W budynku systematycznie wprowadzane są nowe udogodnienia. Biurowiec uzyskał także ocenę Very Good w procesie certyfikacji środowiskowej BREEAM In-Use. Celem właściciela budynku i jego asset managera jest wdrażanie rozwiązań, które stworzą przestrzeń przyjazną pracownikom. Rewitalizacja kantyny jest kolejnym krokiem do osiągnięcia tego celu. 

 


0.0
Napisz pierwszy komentarz
Interbiuro - duży
mantra